Teatrul de Vara Jupiter, un suflu nou la malul marii


Apreciez mult ce se intampla la Teatrul de Vara Jupiter, ma bucur sa vad ca pe acest litoral al nostru mult (si pe drept) criticat, exista si viata culturala.

Acum, prin comparatie cu orasul nostru, acesta din urma pierde puncte. In Constanta nu exista evenimente de „cultura si civilizatie” (desigur, asta daca nu putem incadra in aceasta categorie toate party-urile si special event-urile din cluburile de multe fite, dar doi bani).

Asadar, Jupiter, o statiune asa micuta cum e ea, are destule spectacole saptamanale de calitate (cred ca niste oameni care il aduc pe Malaele in spectacol, au niste standarde bine determinate).

Nu am reusit sa ajung inca la niciun spectacol, dar am vazut „Podu’„, cu Horatiu Malaele si George Ivascu, in rolurile principale, la Casa de Cultura din Constanta (unde era 80 lei biletul…in Jupiter este doar 20 lei…incomparabil mai ieftin) si pot sa spun ca este o piesa exceptionala. Actorii sunt extrem de talentati, piesa este foarte bine scrisa si interpretata impecabil. Cand am fost eu la spectacol, s-a aplaudat cel putin 10 minute fara intrerupere. Asta e un exemplu, pentru a va da seama de ce apreciez asa mult acest teatru.

Asadar, piesele sunt bine alese, zic eu. In plus, se colaboreaza cu multe teatre din tara si au in program destul de multe piese interesante, pe care chiar vreau sa le vad, pentru a mai schimba un pic peisajul cultural-artistic din ultima perioada (adica ala inexistent).

De asemenea, exista si concerte ale unor artisti cunoscuti, talentati (indiferent de gen, conteaza calitatea muzicii), la care merita sa mergi pentru a mai diversifica registrul concertelor frecventate in mod obisnuit. Eu, de exemplu, nu ascult Tudor Gheorghe sau Loredana, dar mi-a placut ideea concertelor lor si, pentru un pret oricum mai mic decat in Constanta, m-as fi dus, daca as fi avut ocazia.

Nu i-au uitat nici pe cei mici. Au un spectacol simpatic chiar azi („Tiribam tiribam”), sustinut de Trupa Zurli, de teatru pentru copii, combinat cu numere de magie, din ce am citit pe site. Foarte frumos!

Cred ca si-au stabilit bine…prioritatile, sa le zicem. Din acest motiv, eu, personal, ii consider un suflu nou pe litoral. Pentru ca au curajul de a aduce actori, cantareti si spectacole care, in general, nu sunt pentru publicul larg. Puteau sa aiba si ei aceleasi spectacole din Mamaia, cu nume „sonore” de manelisti, cantareti de muzica populara destul de talentati (care, din pacate, se preteaza la show-uri ridicole, de calitate indoielnica) si „actori” de comedie, care folosesc aceleasi glume rasuflate si penibile.

Dar au ales sa fie altfel. Sa faca ceva nou, sa incerce sa insufle turistilor si localnicilor simpatia macar, daca nu iubirea, pentru teatru si muzica buna, elaborata, gandita.

Pana in acest moment, chiar cred ca au facut o treaba, sa speram ca nu avem surprize pana la finalul sezonului (desi in program nu se anunta nimic dubios).

Va recomand sa le urmariti pagina de Facebook, care mi se pare un pic mai actualizata decat site-ul (nu ca acesta nu ar fi, dar se posteaza mai repede informatii si impresii pe FB).

Annie are toata admiratia pentru acest teatru si spera sa ajunga la urmatoarea piesa de teatru, „Scandal la Opera”, pe 5 august.

Ne vedem acolo!

4 gânduri despre „Teatrul de Vara Jupiter, un suflu nou la malul marii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s