Cu piciorul în ghips :)


Şi m-am întors din Italia…cu piciorul în ghips. Nu, nu am căzut pe munte…de fapt, spre nefericirea mea, am călcat strâmb fix în seara dinainte de excursia pe munte…pe care, evident, am ratat-o.

Aşa că am rămas doar cu gândul la partea de drumeţie şi am stat la pensiune, în timp ce toată lumea era prin munţi, râuri, pe stânci şi aşa mai departe.

Partea cea mai tare este că, timp de aproape o săptămână, nu am ştiut că am vreun os fracturat şi am putut să merg prin pensiune, pe tren (vreo 3 zile, chiar…am şi tras de bagaje, am urcat şi am coborât, am vizitat oraşe…), fără a simţi decât o durere moderată, pe care am pus-o pe seama violenţei cu care mi-am sucit glezna.

Dar, surpriză-surpriză, când m-am întors în ţară şi am făcut o radiografie, s-a constatat că diagnosticul este „fractură marginală maleolă peronieră” (adică oarecum aşa ca în imaginea de mai jos, doar că ligamentele mele sunt intacte, doar osul e puţin fracturat).

Şi acum o să stau acasă vreo 3-4 săptămâni…deci, probabil, mă veţi citi mai des, că presimt că o să mă plictisesc. Oricum, o să vă povestesc şi ce am făcut prin Italia (chiar în mai multe postări, că nu am loc în una singură :D), dar pe ziua de azi e suficient că am făcut drumul Bucureşti – Constanţa, aşa că o să mă bag în pat pentru moment.

Annie vă sugerează să nu ignoraţi niciun fel de accident ce implică oase, muşchi şi ligamente şi să faceţi o radiografie…vă scuteşte de probleme :D

Şi să nu uităm sursele pozelor: prima şi a doua.

Reclame

11 gânduri despre „Cu piciorul în ghips :)

  1. Annie, după cum ai spus şi tu, nu ignora accidentele ce implică oase. Eu am avut piciorul stâng rupt de două ori, iar cel drept de trei ori. Şi de fiecare dată am paţit-o prin „metoda” călcatului strâmb. Îţi recomand să faci recuperare prin înot, ţine foarte mult piciorul la apă după ce-ţi scoţi ghipsul.

    Însănătoşire grabnică şi aşteptăm poveştile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s