Pentru că sunt om şi iubesc oamenii…


…am realizat că nu pot face asta fără a-L iubi şi pe Dumnezeu. De ce? Păi cred că e simplu de înţeles: suntem creaţia Lui, cum poţi iubi ceva fără a iubi şi creatorul, nu? Sau, cel puţin asta e părerea mea.

Vă zic de la început că acest articol poate nu o să fie pe placul tuturor, nu o să îmi ascund deloc mândria de a fi creştin-ortodoxă şi de a-L iubi pe Hristos, nu o să „dau apă la moară” celor care fac „mişto” de religie şi de toţi „fanaticii ăia” care le spun că vor ajunge în Iad (care, drept vorbind, chiar aşa e :P).

Sursa pozei

Cred că, dacă ne-am rupe puţin din timp pentru a ne analiza religia/ apartenenţa religioasă/ credinţa/ biserica sau cum doriţi să spuneţi, am realiza că este un lucru frumos, un lucru care uneşte oamenii, ceva care te poate face mai bun, mai blând, mai calm şi mai deschis cu ceilalţi. Asta am ajuns să cred eu cu tot sufletul meu şi regret că nu am realizat asta mai devreme. Dar nu e timpul pierdut, am 22 de ani şi intenţionez să îmi descopăr religia, să văd cum este să fii alături de Hristos şi la bine, nu doar când eşti la greu, să încerc să fiu o persoană mai bună.

Recunosc că a trecut muuult timp de când nu am mai fost la biserică (doar ce am reluat acest obicei) şi, cu siguranţă, au trecut ani de zile de când intenţionam să citesc Biblia şi am abandonat la un moment dat. Dar am reluat şi, recunosc, nu mă aşteptam să găsesc atâta linişte într-o „simplă carte”, cum aţi putea să îi spuneţi.

De ce fac asta? Vă răspund: de ce nu?

Uite, vă zic super sincer că, având curaj să recunosc public iubirea mea faţă de religie, am descoperit că nu sunt singura, am descoperit oameni care simt la fel, mi-am dat seama că din ce în ce mai mulţi oameni (chiar tineri, ceea ce mă bucură) includ în călătoria lor de găsire a identităţii şi găsirea lui Hristos. Este revigorant să vezi că sunt persoane cărora nu le este ruşine să recunoască acest lucru şi fac asta în mod public, cu riscul de a primi „mişto-uri” şi să fie neînţeleşi şi marginalizaţi de alţii.

Mi-am dat seama că asta m-a apropiat în mod neaşteptat de câţiva oameni şi avem o relaţie de genul acelora în care te înţelegi fără cuvinte. Noi ne înţelegem întru Dumnezeu, lucru care poate pare inexplicabil, dar este un sentiment foarte frumos, că ne uneşte ceva foarte puternic, şi nu doar melodia preferată sau hobby-ul comun.

Înainte să criticaţi, să spuneţi că articolul meu este o prostie sau să râdeţi, vă rog doar să încercaţi să priviţi în voi şi să vă gândiţi ce v-ar costa să fiţi mai aproape de Dumnezeu. Un preot a zis la o predică faptul că, dacă faci un pas către Dumnezeu, El va face zece către tine. Ia vedeţi, aşa o fi? Credeţi că „norocul” în viaţă, „forţa” aia care vă protejează de lucruri rele şi vă menţine fericiţi ar putea fi Dumnezeu?

Poate că da, poate că nu.

Eu am observat că mereu a avut grijă de mine, chiar şi când eu am uitat de El, întotdeauna viaţa mea a mers frumos, am învăţat multe din toate experienţele (mai ales cele mai puţin frumoase) şi mă simt o persoană împlinită.

Voi?

Annie vă doreşte să aveţi curaj să fiţi voi înşivă, să treceţi un pic peste prejudecăţi şi să vă gândiţi în mod real la ce v-am zis…sau măcar să respectaţi credinţa altora :)

28 de gânduri despre „Pentru că sunt om şi iubesc oamenii…

 1. @ Arya,Catalin a vrut sa zica un lucru care are legatura directa cu noi si cultura noastra,implicit religia,ca au existat intelepti si scoli inaintea Lui Hristos nu neaga nimeni,insa ADEVARUL pe care l-a transmis el in lume e de alta natura decat cel pur stiintific sau filozofic si pe acest adevar se bazeaza credinta ortodoxa,iar romanii au avut foarte multe de invatat si castigat din aceasta credinta,fie ca va place fie ca nu! In nici-un caz nu ar trebui sa generalizati ideea de credinta si sa confundati biserica ortodoxa cu cea catolica,mai ales cand vine vorba de inchizitie,din cate stiu eu,si cred ca nu ma insel,biserica ORTODOXA nu a prigonit nici-o data pe nimeni si nu a ars pe nimeni pe rug.Ba mai mult,daca ne uitam putin in urma,tocmai religia noastra ortodoxa a suferit prigoana comunista,nimeni nu se intreaba de ce?Pentru ca adevarul si puterea sufleteasca a oamenilor este incomoda,tocmai de aceea multora le sta ca un ghimpe in coasta credinta noastra (ma refer la diverse regimuri),ca sa citez pe cineva : cand oamenii sunt prosti sunt mai usor de condus,doar ca eu vad aceasta afirmatie dintr-un alt punct de vedere!

  • Oricum, generalizările astea de tip „toţi credincioşii sunt….creduli, proşti, fanatici, enervanţi etc.”, sunt nefundamentate. Mă îndoiesc maxim că aceste persoane care se cred superioare nouă pentru că au descoperit adevărul fundamental al vieţii (atei, agnostici, eretici sau oricum s-ar numi ei), au cunoscut TOŢI credincioşii din această lume şi au putut trage o concluzie clară şi indubitabilă ca TOŢI sunt la fel. De fapt, dacă mă întrebi pe mine, aceşti oameni îi resping pe credincioşi, fără să încerce măcar să îi cunoască în adevăratul sens al cuvântului, ca pe nişte oameni cu păreri, gusturi, gânduri, ca toţi oamenii. Da, sunt UNII care poate îi deranjează, pentru că le vorbesc de Hristos şi probabil îi sperie cu toate ideile despre păcat şi aşa mai departe…e normal, dacă mă întrebi pe mine, să fii deranjat la o astfel de abordare. Nici eu nu aş vrea să îmi impună cineva religia sa. Dar aceştia sunt doar O PARTE dintre credincioşi. Există şi credincioşi blânzi, calmi, non-agresivi în expunerea ideilor lor despre religie (de fapt, unii nici nu le expun neapărat în public) etc. Ideea este că suntem oameni ca toţi oamenii, suntem diferiţi între noi şi ar trebui să ne cunoaştem cu alţi oameni din acest punct de vedere, nu doar după un statut.
   De exemplu, eu personal dezaprob unele tipuri de oameni, pentru că nu mi se pare normală atitudinea lor, au o concepţie nesănătoasă despre viaţă (şi NU mă refer la religia lor…mă refer la chestii de genul că li se pare normal să fure, să agreseze alţi oameni, să fie răzvrătiţi, să fie înverşunaţi împotriva altora şi să facă scandal, să omoare etc….chestiile astea mi se pare imposibil de tolerat, indiferent de religia pe care o au sau nu acei oameni), dar încerc din răsputeri să îi înţeleg şi să văd dacă există un mod prin care aş putea să îi ajut (dacă vor şi solicită ajutor, normal, că „dragoste cu sila nu se poate”). De asta şi sunt psiholog şi caut metode cât mai diverse de a ajuta oamenii. Şi, bineînţeles, este şi creştineşte să îţi ajuţi semenii. Acum depinde cum interpretează fiecare chestia asta.
   Sunteţi persoane inteligente, asta e clar din modul în care vă argumentaţi opiniile şi din faptul că aveţi curaju să susţineţi ceea ce sunteţi. Încercaţi să fiţi mai deschişi în a cunoaşte oamenii şi să nu îi etichetaţi.
   Eu v-am primit cu drag pe blog-ul meu, indiferent de opiniile voastre. Încercaţi să mă cunoaşteţi din tot ceea ce scriu, nu doar dintr-un singur articol :)

 2. Calitatea credincioșilor este că-s creduli, și asta îi ajută. Dacă ei sunt ortodocși, uită ce daune a produs biserica catolică. Și nu, în biserică nimeni nu învăța ceva concret, decât dogme bisericești, îndoctrinare creștină.

  Și da, biseric (și cea catolică tot aici intră) a distrus prea mult pentru a mai prezenta fața curată acum. Astfel că fără religie, de prin secolul 11-12, ne-ar fi fost mult mai bine. N-ar mai fi stat ca idioții crezând că Pământul e plat sau că Soarele se învârte în jurul Terrei.

  • Asta e o interpretare, nu o argumentare. Te rog să îţi susţii opiniile cu argumente concrete, altfel voi înceta să le mai aprob…pur şi simplu pentru faptul că zici acelaşi lucru cu alte cuvinte. Am înţeles părerea ta, dacă mai ai ceva nou de adăugat, aştept cu interes. Dacă nu, puţină abţinere, că e clar ce ai avut de spus. Mersi frumos de înţelegere!

 3. Pentru că văd că acest articol a stârnit polemici, am doar rugămintea la cei care comentează să menţină un limbaj civilizat şi de bun simţ, fără răutăţi gratuite, fără lipsă de respect şi injurii fără fundament. Nu am şters niciodată un comentariu şi nu vreau să încep acum. Aveţi libertate de exprimare, atâta timp cât libertatea voastră nu lezează pe nimeni. Vă mulţumesc pentru înţelegere!

 4. Toate comentariile acestea ma fac sa ma gandesc direct la niste versete din Noul Testament , care de fiecare data cand le citesc , simt un fior pe sira spinarii : „Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleşilor Săi care strigă către El ziua şi noaptea şi pentru care El rabdă îndelung? ; Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ? ” (Sfanta Evanghelie dupa Luca 18:7,8)
  Imi pare rau cand vad oameni care se amagesc singuri cu niste aberatii, cum ca Biserica nu a ajutat pe om sa se dezvolte in cultura.
  Oare nu Biserica a infiintat prima scoala ? Nu invatau oamenii , in trecut, in manastiri? Deoarece conducatorii tarilor (nu ma refer numai la Romania , ci ma refer la toate tarile din Europa) erau prea ocupati cu strangerea averilor si cu impovararea poporului cu fel de fel de taxe…
  Sa ne aducem aminte ca datorita Bisericii Ortodoxe Romane, se ctitoresc o gramada de seminarii si scoli in Moldova , Transilvania si Tara Romaneasca. Datorita Bisericii se infinteaza si primele tipografii pe teritoriul tarii noastre.
  Am prezentat doar pe scurt culturalizarea romanilor datorita Bisericii.
  Asadar , nu va mai amagiti cu vorbe goale si fara sens.

  „Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.” (Ep. catre Romani a Sfantului ap. Pavel 1:22)

  • Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase, Cătă. Ai subliniat foarte frumos aceste aspecte…măcar să le ştim pentru noi, că oricum pe alţii nu îi convingem (iar eu nici nu vreau asta…oamenii trebuie să se convingă singuri….de asta avem liber arbitru).

  • De fapt, primele scoli au fost: Chengdu Shishi High School, China (143 BC-141 BC), found by Wén Wēng, a Perfecture Chief during the Eastern Han Dynasty[1] si
   Jondi Shapour (Gundeshapur), Persia (271 A.D.).

   Ca sa nu mai vb de anticii greci si ale lor agora,care, erau locuri unde se discutau idei si impartaseau ganduri, ceea ce ar tb sa faca o scoala. Sa mentionam si Egiptul Antic, cu ai lor scribi si istorici? Primele scoli au fost legate de biserica pentru ca aveau nevoie de copisti si de texte religioase, nu neaparat pt ca aveau ei asa o mare dorinta de a-i invata pe oameni. Oricine stie ca e mult mai usor sa ii controlezi pe oamenii prosti decat pe cei cu carte. Poate de aceea procentajul crestinilor scade din ce in ce mai mult…

   Cercetati un pic inainte de a face afirmatii. ;)

    • Imi cer scuze, dar cand este vb despre religie, nivelul meu de diplomatie scade dramatic. Pot fi diplomata in discutii de genul :’ce ar trebui sa salvam? Specii rare de animale sau cativa din milioanele de copii de pe planeta asta suprapopulata?’, dar nu in ceea ce priveste religia. A fost o forta mult prea influenta prea mult timp, intr-un final lumea aceasta situatie incepe sa se schimbe si ma simt obligata sa contracarez afirmatii nefondate care vin in sprijinul acestui virus de care omenirea nu pare sa fie in stare sa se vindece.

      • Nu esti singura. Si eu ma asteptam la mai mult de la o generatie care intelege chestiunile legate de genetica si evolutie. Din pacate multi aleg sa adopte credintele medievale care explicau lucruri pentru care noi avem acum explicatii perfect valide stiintific vorbind.

       • Credinţa mea nu are nicio legătură cu înţelegerea geneticii şi evoluţiei. Crede-mă, le înţeleg foarte bine şi sunt de acord cu foarte multe dintre ele…evoluţia este benefică, cine a zis ceva de asta? Vezi, jignirile tale sunt gratuite. Nici măcar nu mă cunoşti şi îţi permiţi să mă insulţi. Şi, dacă vrei să ştii, eu studiez evoluţia omului, în special din punct de vedere psihologic, social şi biologic/ genetic, pentru că sunt un viitor psiholog şi voi lucra cu oamenii şi cu ştiinţa, nu o să stau în „caverna mea medievală”, aşa cum ai putea să crezi. Cine zice că, în acelaşi timp, nu pot să aleg să cred în Dumnezeu şi nu în chakre, mantre sau altele asemenea? Dacă ai putea să treci peste prejudecăţi, poate ai înţelege asta şi nu ai urî nişte oameni care, personal, nu ţi-au făcut nimic.

       • Şi, dacă aş fi vrut să fiu agresivă şi neprietenoasă cu tine, ţi-aş fi aruncat în faţă limitările evoluţiei, ştiinţei şi geneticii. Pentru că limite existe în toate, ar fi chiar absurd să afirmăm că nu e aşa. Sper să înţelegi de ce NU am făcut asta.

 5. Ok, hai sa clarificam niste chestii. Tu ceri cititorului blogului tau sa respecte credinta altora (si sa caute in ei, si sa fie onesti cu ei insisi). Dar doua paragrafe mai sus tot tu ai scris:

  „Un preot a zis la o predică faptul că, dacă faci un pas către Dumnezeu, El va face zece către tine. Ia vedeţi, aşa o fi? ”

  Simt cum credinta mea in non-existenta lui Dzeu nu este respectata.

  Sper ca ceea ce scriu sa nu fie interpretat ca un atac la adresa religiei tale. Ce ma ofusca cel mai tare la oamenii care au o religie in care cred cu tarie este ca incearca sa „salveze” alti oameni de la o viata pagana, lipsita de fericirea si lumina pe care o entitate omnipotenta o poate oferi (nu ma refer doar la crestini). Eu nu pot sa inteleg de unde vine aroganta credinciosilor cand zic ca their belief system e mai bun decat al celorlalti oameni. Adica, nah, recunosc, sunt oameni care considera ca este cool sa nu crezi in nimic, pentru ca esti rebel si teribilist. Dar acestia nu reprezinta majoritatea populatiei de atei/agnostici. Eu cred ca cei mai multi au avut dubii in ceea ce priveste existenta lui Dzeu, si au tras concluzii singuri. Iar concluziile tale nu sunt mai bune decat concluziile mele, pentru ca fiecare om are dreptul la opinii proprii, personale, rationale, care nu reprezinta inventii, ci creatii. Pentru ca si noi, ca oameni, putem crea, si nu doar inventa. Putem crea arta, putem crea idei, putem crea ganduri, putem crea sentimente.

  De aceea consider ca nu este corect din partea ta sa incerci sa insufli spiritul evlavios in randul cititorilor tai. Nu este datoria ta (ci a lui Hristos) sa aduci oamenii pe calea cea buna, mai ales oamenii care chiar nu vor si nu ti-au cerut detalii despre ortodoxie. Inteleg ca este o tehnica de marketing faptul ca iti expui oferta religioasa celor care nu sunt hotarati, dar faptul ca mai nou orice propagandist religios foloseste tehnici de promovare pe care coca-cola le folosea acum 100 de ani ma deprima si afecteaza profund increderea pe care o am in persoanele credincioase.

  Ca fapt divers, eu am citit biblia, cap coada. Este o carte foarte interpretabila, care folosesti foarte multe simboluri si semnificatii, care la randul lor pot fi interpretate in mii de feluri. Evident, doar cateva sunt acceptate de biserica, ceea ce inseamna ca marea majoritate sunt baliverne sau blasfemii.

  De asemenea, cu referire la articolul despre psihologia necredintei, nu ma consider un animal si nici o bestie. Daca tu crezi asta, felicitari, insulti 2 miliarde de oameni, pe mine inclusiv. Ma consider in mod simplu un individ care prefera sa-si gaseasca prieteni prin hobby-uri sau muzica.

  • Salutare! Păi, încerc să îţi răspund în mare la tot ce mi-ai zis. Încept prin a menţiona că nu fac niciun fel de „propagandă” (sau nu asta am intenţionat)…mi-am exprimat o trăire, pe care cititorii nu erau obligaţi să parcurgă, tocmai de aceea am menţionat de la început tipul articolului, astfel încât nimeni să nu citească dacă nu doreşte. Dacă am zis în vreun moment că my belief system e mai bun, îmi cer scuze, nu doresc să subminez/ minimalizez/ insult credinţa nimănui…acest sistem, cum îi zici tu, este cel mai bun pentru mine şi a fost un simplu îndemn către cititorii mei de religie creştin-ortodoxă (scuze că nu am menţionat asta) pentru a vedea ce şi cum…evident, concluzia va fi trasă de fiecare. Până la urmă, nu înţeleg de unde vine respingerea asta totală atunci când cineva încearcă să spună că îşi iubeşte/ acceptă religia şi îi îndeamnă şi pe ceilalţi să facă asta. Nu am forţat pe nimeni la nimic, nu am vrut să convertesc pe nimeni, nu am vrut să „salvez” pe nimeni…mi-am exprimat o trăire şi o credinţă, aşa cum foarte mulţi îşi exprimă dispreţul sau dezaprobarea faţă de ce zic eu aici….dar la gâtul lor nu sare nimeni să spună că ar fi frumos să respecte credinţele celorlalţi. Cred că asta e o chestie selectivă, în funcţie de cheful oamenilor.
   În plus, din moment ce am zis de la început că voi discuta despre religia mea şi Dumnezeu, am pornit de la premisa că cei care nu cred în existenţa Lui, vor renunţa să mai citească articolul. Deci unde e jignirea?
   Nu am auzit încă pe nimeni să îşi ceară scuze în avans când îmi este mie jignită religia sau să mă avertizeze să nu citesc, pentru că e un articol care zice nu ştiu ce şi s-ar putea să mă deranjeze.
   Cât despre acel articol cu psihologia necredinţei, cred că fiecare înţelege ce doreşte, eu nu am jignit pe nimeni (sau nu în mod voluntar şi îmi cer scuze pentru eventualele jigniri pe care le-ar putea simţi cititorii).
   Şi ca să închei: e un blog de opinie, exprim ceea ce doresc eu să exprim şi fac un schimb de idei şi impresii cu alte persoane, chiar dacă îmi plac ideile lor sau nu. După cum vei observa, nu am şters niciun comentariu vreodată, deci să nu ai impresia că las doar ce îmi convine, eu chiar apreciez feedback-ul venit de la voi. Este un mod de a afla cum şi ce gândesc oamenii, mai ales cei foarte diferiţi de mine, cu care poate nu interacţionez în viaţa reală.
   Mersi de impresii şi poate îţi vor plăcea alte articole ale mele, dacă acesta nu ţi-a fost pe plac :)

 6. Oameni nesiguri:) ,daca un om este sigur pe puterile lui si se bazeaza doar pe asta tot timpul nu ti se pare cam inconstient?Nesiguranta unui om este constiinta faptului ca este o fiinta mica,plapanda,a carei viata se poate intrerupe oricand din zeci si sute de mii de motive,iar daca ar fi constient de asta fara sa aibe credinta ar innebuni,sau si-ar curma suferinta.De aici si optiunea unor oameni de a nu crede si de a refuza credinta,de a o ignora,ceea ce e alegerea lor,iar alegerea altora este de a crede si a se INCREDE in Dumnezeu.Credinta rezulta din siguranta ca e cineva acolo sus care te-a creat si care te iubeste.Asa e pentru mine,dar fiecare e cu credinta sau necredinta lui si e treaba lui proprie si personala,e intre el si constiinta lui!Dar in acelasi timp,asta e doar parerea mea!:)

  • Sunt de acord cu tine, Maria. Până la urmă, toţi oamenii sunt nesiguri, dintr-un motiv sau altul (cine zice altceva, pur şi simplu nu vrea să recunoască firea plăpândă a omului, cum ziceai şi tu). Acum, unii aleg să Îl roage pe Hristos să fie lângă ei, alţii devin mai siguri pe ei (?!) prin alte mijloace…poate scrisul îi face să se simtă mai puternici, poate cântatul, poate dansatul etc. Cert este că TOŢI căutăm ceva pe care să ne sprijinim. Deci, la fel, pot afirma că blogging-ul este pentru oameni nesiguri, care caută aprobarea celorlalţi prin articolele lor…sau băgatul în seamă…sau etc. E normal să fim nesiguri, viaţa poate fi „confuzantă”, aşa că avem nevoie de ceva care să ne clarifice măcar parţial încotro ne îndreptăm.
   Şi aici cred că s-ar potrivi un verset pe care l-am descoperit de curând şi pe care îl iubesc: „Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întăreşte.” (Fil. 4.13)
   Deci…fiecare e liber să devină mai sigur aşa cum pofteşte.
   Doamne ajută!

   • Și așa pe cine acuză? E lipsită de sens afirmația. În religie omul se acuză pe sine și apoi cere îndurare.

    Biserica e ciuma adusă omului, din cauza ei am pierdută cultură, am pierdut oameni mari, pentru că în fruntea credinței oameni au vrut să asuprească mai mulți oameni. De-aia credința e proastă, pentru că subjugă indirect atât de puternic.

    • Păi se spune că este mai uşor să îi acuzi pe alţii decât să îţi asumi propria vină. E simplu să acuzi societatea, biserica, religia, credinţa şi orice altceva, după cum deja ai demonstrat. E mai greu să faci ceva în privinţa asta.
     Oricum, dacă asta te face să te simţi mai bine, poţi da vina pe biserică şi credinţă pentru ce doreşti tu. Repet, e alegerea fiecăruia în ce să creadă sau nu. Bineînţeles, frumos ar fi să respectăm alegerile celorlalţi, atât pe cât ne permite spiritul :)

 7. Religia este doar refugiul oamenilor nesiguri pe ei. Nu lua comentariul ca pe o critică, ci opinia mea la care am dreptul. Ai pus o întrebare la începutul articolului: cum poți iubi creația fără să iubești creatorul? Tu-ți dai seama ce goală e întrebarea? Ești înconjurată de creații, dar nu le iubești creatorul.

  Desigur, îmi vei da ignore în comentarii pentru că orice om „credincios” nu vrea să vadă semnele unor argumente, vrea doar pe Domnu’. Domnul a cam uitat să-și facă temele la anumite capitole, iar omul a copiat grosolan și prost.

  • Nu am de ce să îţi dau „ignore”, cum ai zis şi tu, fiecare are dreptul la o opinie. Nu sunt de acord cu tine, dar îţi respect părerea. Este alegerea fiecăruia în ce crede sau nu :)

  • PS: pentru mine, restul sunt invenţii, nu creaţii. Creaţia, cred eu, presupune a pleca de la zero şi a face ceva cu propriile resurse. Ori, oamenii doar folosesc ce găsesc în jur, pentru a transforma şi inventa ceva. Asta ca să clarific întrebarea mea :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s