Ce faci acasă, dacă ai piciorul în ghips?


Am avut piciorul în ghips în septembrie anul trecut. O mică fractură la maleola peronieră, dar suficient cât să mă ţină în casă o lună.

E neplăcut, mai ales pentru persoanele foarte active. Aşa că vă împărtăşesc câteva tips&tricks, în cazul în care aţi fost la fel de „norocoşi” ca mine, indiferent de motivul care vă ţine acasă.

1. Gândirea pozitivă
Este, clar, cel mai greu lucru de făcut, dar este primul pas în a vă simţi confortabil în noua situaţie în care vă aflaţi.
Eu am încercat să privesc totul ca pe o vacanţă, o ocazie de relaxare şi multă (MULTĂ) odihnă, o oportunitate de a-mi analiza camera şi a mă gândi cum redecorez :))
Pare banal, dar face minuni. Autosugestia vă scapă de multe stări de tristeţe şi plictiseală.
Poate aţi scăpat de un examen şi aveţi mai mult timp să vă pregătiţi, poate nu mai trebuie să mergeţi undeva unde nu voiaţi. Găsiţi mici beneficii, ca să mai uitaţi de necaz.

2. Programul zilnic
Trebuie să vă adaptaţi rapid la noul „statut” şi să vă creaţi un program nou. Doar pentru că avem piciorul în ghips, nu înseamnă că nu putem face chestii, nu?
Asta e ocazia să faceţi lucruri pentru care nu aveţi timp în mod normal. Citiţi, studiaţi, planificaţi-vă următoarea vacanţă, găsiţi un nou hobby uşor de făcut de acasă, puneţi-vă la curent cu ce mai fac Jose Armando şi Marimar (hehe :D), staţi pe net şi găsiţi noi curiozităţi despre ce vă interesează, citiţi blog-ul meu :P
Se găsesc multe lucruri, important e să fiţi într-o rutină care să nu vă permită să vă amintiţi prea des motivul pentru care sunteţi acasă.

3. Mişcare
Cu tot statul în casă, chiar dacă nu mâncaţi mai mult decât de obicei (deşi ciocolatele consolează în astfel de situaţii), riscaţi să vă pierdeţi forma fizică. Aşa că nu ignoraţi mişcarea zilnică. Ori căutaţi pe net ceva exerciţii simple, ori vă plimbaţi prin casă cu cârjele…după 20 de minute, e ca şi cum aţi mers la sală :)) (dacă staţi la bloc, încercaţi să coborâţi şi să urcaţi nişte scări…nu vă mai trebuie nimic).
Desigur, asiguraţi-vă că medicul nu v-a interzis mişcarea, în cazul în care fractura este gravă, nu vrem să se agraveze.

4. Decizii de viaţă
Cu tot timpul alocat procesului gândirii, e momentul să luaţi decizii despre cum să vă îmbunătăţiţi viaţa. Aveţi atât de multe posibilităţi, că nici nu aş şti de unde să vă spun să începeţi. De la noi rezoluţii de viaţă, la planuri de viitor îndepărtat, puteţi să vă puneţi mintea în mişcare şi să vă organizaţi puţin viaţa.

5. Stresaţi-vă prietenii (puţin :D)
Sigur voiaţi de mult timp să vă invitaţi prietenii acasă, să faceţi vreo seară de film sau o şuetă în care să consemnaţi aspecte importante ale vieţii cotidiene (deci bârfă :D). A venit momentul.
Prietenii sunt de bază în aceste momente. Asiguraţi-vă că le transmiteţi dorinţa voastră de a sta cu ei. O lună acasă poate deveni o sursă de singurătate. Ca să nu mai menţionăm mobilitatea redusă. Aşa că rugaţi-i să vă ţină companie, cât pot ei. Nu vor refuza, cu siguranţă. Pregătiţi un program amuzant împreună, vorbiţi la telefon, pe mess, pe Facebook.
Amintiţi-vă că au şi ei un program, muncă, şcoală, aşa că nu exageraţi.

Aveţi 5 paşi simpli prin care să vă faceţi mai plăcută şederea acasă (forţată). Desigur, sper să nu fie cazul şi să fiţi bine sănătoşi :D

Annie vă pupă în această minunată zi de primăvară! :*

Surse poze: prima, a doua

Reclame

2 gânduri despre „Ce faci acasă, dacă ai piciorul în ghips?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s