Azi am văzut „Tatăl Fantomă”, cu Marcel Iureş


Şi mi-a plăcut la nebunie!

Este un film cât se poate de „românesc”. O să vă mire, dar asta e chiar de bine. Toate comportamentele, atitudinile, replicile sunt atât de româneşti, le vedem şi le trăim zilnic. Tocmai din acest motiv filmul este accesibil şi amuzant, subtil şi totuşi clar, delicios de insinuant şi atât de autentic.

Cred că asta mi-a plăcut cel mai mult: autenticitatea. Am mai trăit acest sentiment în „Moartea domnului Lăzărescu”, „Patru luni, trei săptămâni şi două zile” şi alte vreo 2-3 filme şi seriale româneşti moderne.

Este sincer şi natural, lucru transmis foarte bine şi de actori. Recunosc că pe unii dintre ei nu i-am mai vizionat, deşi sunt extrem de talentaţi. De Marcel Iureş nu am ce să mai zic. Sunt profund şi iremediabil îndrăgostită de talentul său actoricesc, el fiind principalul motiv pentru care am vrut să merg la film (poate să joace în ce vrea, eu mă duc să îl văd sigur ♥).

Sintagma „umor românesc” se potriveşte foarte bine în contextul acestui film, întrucât acţiunea este presărată cu un umor pe care eu, personal, îl consider specific românilor. Te ţine cu zâmbetul pe buze, iar pentru mine e suficient.

Tema căutării originilor a mai fost folosită şi în alte filme, iar povestea de dragoste este oarecum previzibilă. Dar tot filmul a fost ca o gură de aer proaspăt, aşa că eu cred că aceste aspecte nu ştirbesc cu nimic calitatea filmului.

Şi, ascultaţi-mă pe mine, raţa din final face toţi banii (trebuie să îl vedeţi şi să îmi spuneţi dacă am dreptate sau nu :D).

Desigur, nu este pentru orice grup ţintă. Două puştoaice care au fost în sală au zis, spre ieşire, că a fost „boring”. Probabil că dacă ar fi fost o poveste insipidă despre vampiri, lălăită în enşpe părţi, cu pseudo-actori, care nici nu au auzit de expresia „talent actoricesc”, ar fi fost mai „entertaining”.

Cu toate acestea, eu vi-l recomand, este absolut delicios şi cred că nu veţi regreta investiţia făcută. Vizionaţi trailer-ul pentru un mic preview.

Annie vă doreşte vizionare plăcută!

PS: în Contanţa mai rulează doar până pe 15 martie, la Cityplex. Preţul biletului este doar 10 RON (preţ unic).

PSS: găsiţi un review foarte bun şi aici, în cazul în care nu mă credeţi pe mine :P

Sursa pozelor: prima, a doua.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s