Săpunuri handmade naturale…care chiar au efect :)


De câţiva ani buni (nu prea ştiu câţi, dar sigur peste 5-6), folosesc aproape exclusiv săpunuri handmade naturale, în locul gelului de duş. Pe acesta din urmă, îl folosesc ocazional, pentru că mai primesc cadou…dar nu am mai cumpărat eu vreunul, de mulţi ani.

Am menţionat şi „natural”, pe lângă „handmade”, pentru că nu neapărat tot ce este realizat manual este făcut şi cu ingrediente naturale sau de calitate. Pentru mine, este important să încerc să reduc pe cât posibil chimicalele folosite, pe piele, din două motive: primul ar fi că şi aşa trăim într-o lume poluată, în care nu mai există aproape nimic sănătos, iar al doilea ar fi că prin piele, oricum ajunge în organism, deci este ca şi cum ai „înghiţi” parţial produsul respectiv. Vreau să înghit coloranţi şi tot felul de chestii toxice? Nu, mulţumesc.

Momentan, am rămas la doar două mărci, care îmi plac şi cu care pielea mea se simte foarte bine: Jovis Cosmetics şi Techir.

De Jovis ştiu dinainte să prindă viaţă, practic. O cunosc pe Ioana, fondatoarea, şi i-am văzut pasiunea pentru cosmetice sănătoase, preparate chiar de ea, în bucătărie, pe vremea când era studentă. M-a convins şi am rămas fidelă, în toţi aceşti ani (7..8..? nu mai ştiu). Are şi alte produse, în afară de săpun, dar voi vorbi despre ele curând, în alte articole.

sea-breeze-1-500x500.jpg
Sursă foto

Despre Techir, am citit lucruri frumoase, de când a apărut. Mi-a plăcut că tânăra care a pus pe picioare afacerea, s-a gândit să folosească resurse locale (apa şi nămolul de Techirghiol, de unde şi numele brand-ului). Tot aici, am mai găsit un produs genial, despre care voi vorbi, într-un alt articol.

COLECȚIE-SĂPUNURI-NATURALE.pngSursă foto

Pentru că apa, în Constanţa, este foarte dură, pielea mea se usucă foarte repede, mai ales în combinaţie cu gel de duş. Rămâne aspectul acela de alb şi uscat, fiind musai nevoie de o loţiune de corp. Acest lucru s-a schimbat aproape complet, de când folosesc săpunurile naturale, pentru că ele îngrijesc pielea şi o hidratează, fără să fie nevoie, de multe ori, de produse suplimentare.

De ce folosesc doar Jovis şi Techir, momentan? Pentru că acestea m-au convins. Lasă pielea hidratată, miros senzaţional, folosesc ingrediente naturale şi au multe tipuri de combinaţii neaşteptate. Am mai primit săpunuri handmade, luate de prin diverse locuri, de pe la târguri. Mi-au uscat pielea şi mirosul era prea înţepător, prea chimic. Probabil, aveau ceva nepotrivit, pentru mine.

Mai am pe listă, de încercat săpunurile Amely’s. O urmăresc pe FB, pe Amalia, fondatoarea, care face nişte lucruri faine, cu ingrediente naturale…şi obţine nişte culori…de nu-ţi vine să crezi că a găsit în natură aşa generozitate. Mi se pare foarte creativă şi mă tot ţin să dau o comandă…dar iată că nu am apucat.

Untitled.jpgSursă foto

În principiu, de la Jovis şi Techir, folosesc cam orice săpun. Nu le-am testat încă pe toate (mă mir, în atâţia ani…), dar tot ce am testat m-a mulţumit. Preferatul meu cred că rămâne „Sea breeze”, de la Jovis, cu alge marine, dar toate sunt superbe.

Şi totul a pornit de la ceva ce Ioana, de la Jovis, mi-a zis pe la începutul interacţiunii noastre (prin 2008 sau 2009): de ce mi-aş pune pe faţă, ceva ce nu aş mânca? (sau cam aşa…a trecut ceva timp, de atunci). Tare mult mi-a răsunat în minte, acest principiu. Şi am realizat că are dreptate. Din acel moment, am căutat să renunţ la produsele clasice, de îngrijire, şi să caut alternative naturale. Sigur că nu aş mânca nici săpunul natural, dar totuşi ingredientele conţinute se pot folosi şi intern, de cele mai multe ori.

Iniţial, mi s-au părut scumpe. Desigur, că una este să dai 3 lei, pe un săpun de la supermarket, şi alta să dai peste 10-15 lei, pe unul handmade (unde mai pui şi taxa de transport). Dar ţinând cont de faptul că ele înlocuiesc gelul de duş, săpunul de faţă şi loţiunea de corp (plus crema de faţă), cred că preţul este rezonabil. Un produs 4 în 1. În plus, cât costă sănătatea pielii?

Tare m-aş bucura să încercaţi aceste produse. Eu întotdeauna recomand doar lucrurile testate de mine, cu efect şi în care cred, cu adevărat. Deci, vă dau cuvântul meu, că sunt de foarte bună calitate.

Spor în toate!

Annie

Reclame

Un gând despre „Săpunuri handmade naturale…care chiar au efect :)

  1. Pingback: Cel mai bun şampon natural! – The world of Annie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s