Cel mai bun şampon natural!


Am mai scris aici, despre preocuparea mea pentru produse de îngrijire naturale. Încerc să am grijă de mine, pe cât posibil, pentru că sănătatea şi prevenţia sunt importante. Prefer să nu tratez ceva, ci să încerc să nu ajung acolo.

Vă ziceam şi că sunt fană a produselor Jovis, ele fiind o parte consistentă a „arsenalului” meu de cosmetice.

Aşa că am dat o şansă şamponului solid natural. Da, mi-a displăcut ideea unui şampon solid (este exact ca un săpun), pentru că mă gândeam că este greu de aplicat şi, mai ales, de curăţat din păr. Chiar nu este aşa. Se aplică la fel de uşor cum aplic un săpun, pe piele. Şi nici curăţarea nu este grea, dar este un pic mai pretenţioasă, zic eu.

herbal-hair-care-par-gras-500x500.jpgSursă foto

Principala mea problemă este apa dură, din Constanţa. Pe pielea mea sensibilă, face ravagii. Aşa că nici scalpul nu scăpase. După fiecare spălare, mi se cojea pielea. Neplăcut şi chiar supărător, la un moment dat.

Spre marea mea surprindere (fiind un pic sceptică, de fel), problema aceasta s-a remediat de la PRIMA FOLOSIRE a şamponului solid. Da, nici mie nu mi-a venit să cred şi, dacă nu aş fi testat chiar eu, nici că aş fi crezut.

Este drept că apoi părul a avut nevoie de o perioadă de acomodare şi, un pic, pielea încă se mai cojeşte. Dar sunt aproape convinsă că apa este de vină.

Şamponul solid vine în trei variante: pentru păr gras, normal şi uscat. Eu am testat primele două variante. Cea pentru păr gras a fost prima şi a avut efecte faine. Totuşi, în timp, mi s-a părut că îmi usucă prea mult părul. Cu şamponul pentru păr normal a fost mai ok şi acum îl folosesc pe acesta. Este important ca părul să fie apoi clătit bine în apă, cu oţet de mere. Altfel, mi se pare că rămâne aspru şi parcă într-un fel „nespălat”. Este un efect ciudat, probabil din lipsa chimicalelor, dar cu oţet de mere se rezolvă (cred că se poate folosi şi un balsam de păr, eu nu am încercat încă).

herbal-hair-care-par-normal-500x500.jpgSursă foto

Dintre efectele faine, pe care le-am constatat, au mai fost:

  • părul cade mai puţin
  • firul de păr s-a îngroşat (eu mereu am avut firul subţire, din acela care se încurcă repede şi se rupe uşor…după vreo lună de folosire a acestui şampon, părul meu s-a schimbat aproape complet)
  • s-a accentuat culoarea naturală a părului (şamponul conţine henna neutră şi cred că de acolo…sunt super încântată, vă daţi seama)
  • părul are mai mult volum (asta nu mi s-a întâmplat niciodată, eu având mereu părul perfect drept şi fără volum)
  • nu se mai electrizează părul (vorbind cu cineva, de la un magazin naturist, am ajuns la concluzia că părul se electriza de la siliconul din şampon, pentru a te obliga să foloseşti şi balsamul…asta mi se întâmpla de la TOATE şampoanele, crezând că părul meu este problema)

Despre lucrurile acestea, găsiţi informaţii pe blog-ul Ioanei, de la Jovis. Sigur că nu prieşte oricui, de la început. Dar dacă aveţi puţină răbdare, după câteva utilizări, efectele vor fi vizibile (eu deja folosesc de mai bine de 4 luni). Pe site, la fiecare produs, sunt impresii ale utilizatorilor. Eu le-am citit pe toate, înainte să folosesc, tocmai ca să văd ce se poate întâmpla.

Vă recomand articolul „Tot ce trebuie să ştii despre ŞAMPONUL SOLID”, pe mine m-a ajutat mult să am un păr mai sănătos şi îngrijit.

Concluzia mea: sunt super mulţumită, preţul este foarte bun, mai ales pentru calitatea lui. Nu mai folosesc vreodată un şampon clasic.

Voi ce folosiţi, de care sunteţi mulţumiţi?

Annie

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s